Evelina Ekström

Hair and skin routine X

Hår

Jag använder mig av Head & Shoulders shampoo och balsam då det alltid fungerat ihop med mitt hår och passar så bra då jag lätt får torr hårbotten. Om håret är slitet använder jag mig av en inpackning vilket jag oftast gör två gånger i veckan. Spelar inte så stor roll vilket märke jag har men i nuläget använder jag mig av L'oreal paris, Elvital color-vive som fungerar jättebra för mig. Efter duschen och håret har fått handdukstorkat en aning smörjer jag mina toppar med Apolivas leave-in balsam. Har förut använt mig av Goldwells men då jag hittade denna och den fungerar suveränt på mitt hår så köper jag hellre Apolivas balsam då den är lite billigare än Goldwells.

Sen fönar/blåser jag bara håret som vanligt. Lockar jag håret så har jag i Lee Staffords miracle heat defence spray med arganolja.

Jag brukar duscha varannan dag, oftast måndagar, onsdagar och på helgen om jag ska ut eller göra något. Jag försöker att inte tvätta håret så ofta men jag har ganska fet hud så håret blir rätt fort glansigt och stripigt. 

Hud

Jag har sedan elva års ålder haft problem med min hy. Jag har ätit alla sorts mediciner som finns samt provat alla olika krämer. Ingenting har hjälp men nu det senaste månaderna har min hy förbättrats enormt till skillnad från hur den såg ut för bara några år sedan. Vet tyvärr inte vad hemligheten är men jag skulle tro att dessa produkter har något med saken att göra. Varje morgon och kväll smörjer jag in mig med Neutrogenas oljfria hudkräm och den är så fin på huden att jag har fått en förälskelse för den. Köpte faktiskt en ny tub idag.

På kvällen efter hudkrämen tar jag en acnekräm från basiron, oftast i 10% men ska nu när tuben tar slut prova med 5% då denna kräm torkar ut huden så mycket för att finnar och så ska torka och då tror jag att den med lägre procent inte är lika stark.

Detta är alltså min hårrutin samt hudrutin på morgonen och kvällen. 

 

Macarons deluxe

Choklad, hallon, vanilj och kaffe!! Så himla goda

Choklad är favoriten och efter det kommer hallon. Paketet finns på Picard för 70 kr för 16 macarons. Så värt

Skolan har startat igen och jag är så himla skoltrött, men Vera-lo får mig alltid på bättre humör.

Firade Angelicas 20-årsdag i fredags samt gosade med Wille hela lördagen.

 

13:42

Måndag igen, förra veckan gick så fort men hann med en del, sätta upp nya foton på garderoben, fira en vän som fyllt år med myskväll och sedan spelkväll i Östervåla hela söndagen. 

Lagade ihop en liten middag till Ida när hon kom hem och inte orkade göra så mycket. Mysigt

Tiundagatan

 

I måndags åkte jag till Ida för fika med efterlängtade crewet för att sedan åka och sola. Stannade natten och tisdagen åkte vi ner på stan och kikade runt innan vi åkte hem igen, powernapade och drog på bio. Star Wars, hur bra film som helst.

På onsdagen blev det lite ärenden innan jag åkte hem igen till familjen. Mysig start på veckan och imorgon blir det äntligen jobb igen.

2016 here we come

Igår var det nyårsafton och lilltjejen blev hela två månader gammal. Jag tog mycket kor, mestadels på mig själv men även på Maja när vi tände tomteblossen vid nyår. Lagom tycker jag och så mycket finare än de högljudda raketerna.

Ha en bra start på 2016, mitt nyårslöfte i år är att inte trycka ner mig själv utan istället upphöja mig.

Vad är ert?

Upp